Medewerkers aan
het woord

 

Van wie kun je het beter horen dan van onze eigen medewerkers?!

 

‘Kijk naar de cliënt en zijn/haar thuissituatie en richt het leven hier ook zo in.’

Ik voel me een medewerker van het eerste uur. Al vijftien jaar zet ik mij in voor Noorderzorg en dát in de meest uiteenlopende functies. Na een start als helpende maakte ik gebruik van de vele mogelijkheden. Ik koos voor een opleiding sociaal agogisch verzorgende en maakte een ommezwaai. Een tijdje was ik ambtelijk secretaris van de ondernemingsraad, receptiemedewerker en nu ben ik medewerker welzijn met een diploma op zak in het vak van digi- en breinomgevingscoach.  

Kijk vooral naar de cliënt en naar zijn/haar thuissituatie, dat heb ik door de jaren heen geleerd. Het meenemen van persoonlijke spullen en herkenbare inrichting is belangrijk. Laat de cliënt het leven leven waar deze zich goed bij voelt.

Doorgroeien, dat kan hier. Ik werk graag in een organisatie die in beweging is en vooral vooruitkijkt, dat is ook nodig en er valt nog veel te ontwikkelen. Ook de onderlinge interactie is belangrijk: in gesprek met elkaar, luisteren en waardering naar elkaar uitspreken.

Reina Kaasjager
Medewerker welzijn, digicoach en breinomgevingscoach

 

==============================================================

‘Fijn dat ze vertrouwen in mij hebben.’

De weg die ik afleg binnen Noorderzorg vormt zich vooral op basis van vertrouwen. Daar ben ik me dagelijks van bewust. Ik werk in een veilige werkomgeving en krijg van mijn manager veel vrijheid om dingen op te pakken. Dan komt de motivatie vanzelf!

In 2015 startte ik bij thuiszorg als verzorgende ig. Een prachtige baan maar door onregelmatigheid moeilijk te combineren met het moederschap. Ik volgde bij Noorderzorg de opleiding tot verpleegkundige, een ‘win’ voor mij en een ‘win’ voor de organisatie. Geleidelijk deed ik steeds meer kantoorwerk voor thuiszorg. Dat doe ik nog steeds. Mijn verantwoordelijkheden groeien. Af en toe val ik nog in bij de zorg, ook dat prikkelt en daagt uit. De combi maakt het leuk.

Ik wil eigenlijk nog meer leren en doe mee aan de verpleegkundeleergang. Mijn motto is dat we elkaar voortdurend op positieve wijze beoordelen, gericht op kwaliteit in de zorg voor onze cliënt. Daarmee helpen we onszelf en de organisatie vooruit.

Lydia Norg, wijkverpleegkundige

==================================================================================

‘De blije gezichten van bewoners en vrijwilligers, daar doe ik het voor.’

Als ik terugblik op mijn 33 jaar werken bij Noorderzorg, is er veel veranderd. Jarenlang was ik de enige activiteitenbegeleider in De Mieden. Een forse klus en het was me duidelijk: ik had vrijwilligers nodig. De huidige kring van vrijwilligers (circa 40) heb ik grotendeels zelf weten op te bouwen en met de meesten werk ik  vanaf het begin samen. Contacten in het dorp en gebruik maken van een netwerk bleken succesvol. Dat is iets waar ik nog steeds aan werk, wetende dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te enthousiasmeren. Maar als ze eenmaal binnen zijn, dan zien zij ook dat het gaat om de kleine dingen in het leven. Een patatje eten met de groep of het optreden van een shanytkoor, het is telkens een feestje. Gaandeweg krijgt welzijn een grotere rol in de zorg. Ook voor mij is dat een positieve ontwikkeling want inmiddels heb ik een fijn team om me heen en er ontstaat ook een betere wisselwerking tussen zorg en welzijn. Zelfs de bewoners helpen elkaar. Elke ochtend heb ik een planning voor de dag, maar daar wijk ik door onverwachte gebeurtenissen vaak vanaf. Geen dag is gelijk. 

Petra van der Ploeg, activiteitenbegeleidster

==================================================================================

Ervaring van een vakantiekracht

 

‘Ik kreeg zelfs een rolletje Mentos van een bewoner.’

Ik ben zestien jaar en begon in juli 2023 bij Noorderzorg aan mijn eerste echte vakantiebaan. Wat was dat spannend. Een baantje in de zorg? Ik had geen idee wat ik daar zou moeten doen. Na een sollicitatiegesprek kreeg ik te horen dat Noorderzorg me graag inzette als zorgassistente in het Van Julsingha. Een beetje zenuwachtig begon ik aan de eerste werkdag, en gelukkig, dat viel mee. Ik kreeg duidelijke uitleg en al snel bezocht ik zelfstandig de bewoners op de vroege ochtend. Ik deed een afwasje, zette het ontbijt klaar of maakte gewoon even een praatje. Op de achterhand kon ik altijd iemand raadplegen als ik niet meer wist hoe ik moest handelen. Ik kijk terug op een gezellige tijd, de bewoners waren lief voor mij en gaven mij allerlei complimentjes of snoepjes. In september start ik met de opleiding sport en bewegen. Dat is totaal iets anders. Toch was het werken in de zorg erg leuk. Wie weet, kom ik volgend jaar weer.

Nicole Zijl, vakantiekracht zorgassistente

 

 

 

Noorderzorg.
altijd thuis!